logotyp-med-foretagssuffix-svart-text

Salikon förlag AB blir Astrid Lindgren Text

För en månad sedan offentliggjordes att Astrid Lindgrens rättighetsbolag byter namn från Saltkråkan AB till Astrid Lindgren Aktiebolag. Nu byter också Salikon förlag, som ingår i samma bolagsfamilj, namn till Astrid Lindgren Text.

– Med namnändringarna skapar vi en ökad tydlighet i vår bolagsstruktur och i vårt uppdrag att sprida och värna arvet efter Astrid Lindgren, säger Olle Nyman, VD på Astrid Lindgren Aktiebolag.

Salikon förlag startades 2012 och gav som första bok ut Astrid Lindgrens tal Aldrig våld i bokform (boken kommer i dagarna ut i ny utgåva 40 år efter att talet hölls). Boken släpptes i samband med tioårs-dagen efter Astrid Lindgrens bortgång. Förlaget ägs av Astrid Lindgrens arvingar och ger ut böcker och texter av och om Astrid Lindgren som inte är barnböcker (dessa ges ut av Rabén & Sjögren på den svenska marknaden). Sedan starten har förlaget gett ut drygt tio titlar varav Astrid Lindgrens Krigsdagböcker 1939-1945 är den mest kända.

– Förlagsverksamheten är en viktig del i vårt uppdrag att sprida och fördjupa kunskapen om Astrid Lindgren och hennes författarskap, säger Annika Lindgren, förlagschef. Det nya förlagsnamnet är lättare att förstå och använda – dessutom berättar det om vad vi gör, vi arbetar med att ta fram och publicera texter om och av Astrid Lindgren i olika format.

I samband med det nya förlagsnamnet har även en ny logotyp tagits fram i samarbete med itch Business Design Studio.